Sabtu, 26 Januari 2013

knitting yarn~

Assalamualaikum...

hai semua, hehe akhirnya  jadi juga kaitan aku...suka2 ja...mula2 memang teruk la mcm gmbar pertama di bawa ni hohoho....memang sgt tidak kemas, ni baru ja asas... semakin lama bermain dengan jarum kait dan benang lama2 ok la....


cubaan pertama
 hai, jangan tengok bida, tapi susah tau buat ni, sakit jari jemari baru boleh nampak bentuk mcm tu (^_^) tengok yang dibawa pula....ni lepas belajar asas, buatlah bentuk ikut suka...hehe

cubaan keempat



 Inilah  bakul kecil yang aku buat, plan bukan mcm ni, angan2 mau buat benda lain, tapi bakul pula yang jadi, ini pun banyak kali try baru jadi bentuk bakul (^_^),  dulu tgk mak mengait ni mcm senang, bila cuba sendiri susah pula, kena banyak sabar baru la menjadi, kalau sekejap2 bosan, memanglah tidak jadi...
ah, comel ka juga bakul ni?? hahhahaha pinjam bunga hiasan mak bagi bakul aku ni nampak ceria sikit...pastu tangkap gambar, cakk!!


benda ni xtaw namanya apa...tapi comel kan...(^_^)
benda dlm gambar ni, adik pompuan aku yang buat saja bubuh sini buat tatapan semua hehehe
lagi pun 1st time tgk adik buat, rasa amazing pula, sakai bah pula, benda ni senang ja buat, aku sendiri tidak perna buat tapi masa tgk adik buat, mmg nampak senang, gulung2 benang atas acuan pastu gunting, dan ikat....nah siap la mcm atas tu.... (^_^) 


lepas siap buat benda ni rasa mau buat benda lain pula...hmmm


wassalam










Selasa, 22 Januari 2013

hobby is fun~ hohoho





Assalamualaikum....

Duduk rumah tanpa buat apa2 memang boring, semenjak 1.1.2013  teringin pula mau melukis lagi, bertahun tidak melukis potret rasa jari jemari ni kebas, kaku hahaha....

Cubaan pertama

Ah, siap juga potret yang tidak dikenali ni. tidak pasal2 dia jadi model aku...walaupun tidak la sebagus pelukis2 lain, well i think positive on this portrait hehe....sehari juga la aku siapkan potret ni. Biasala duduk rumah xkan la makan minum jak, kenalah tolong mama buat kerja d rumah.... =)

Ada sesuatu di kepala ni, somthing fun i want to try...sejak jumpa jarum pengait ni, mcm mau mengait pula hahaha....


Have a nice day to all of u..wassalam









AKU kembali 2013...yaaaaaaaaaah

Assalamualaikum.....

EEmmm lama betul aku tidak menaip di blog aku ni... 2013 punya pasal aku tukar nama hehe,
rindu dengan kawan2 blogger aku yang sdozen ni tiba2 mau pula update sekian lama mood update hilang...


Cerita tahun baru walaupun sudah basi, 2012 merupakan tahun yang mencabar bagi aku, masalah datang satu persatu terutamanya selepas habis belajar di UNISZA yang tercinta, no body knows, sbb aku tahu maslah tu datang dari diri sendiri...."new environments" walaupun rumah sendiri. mungkin aku sendiri yang tidak dapat menyesuaikan diri sebagai babysitter full time....2012 mengajar aku berfikir insane....



sekarang 2013, new year ...everybody excited for new hopes and dreams, who's know all hope and dreams will be come true...aku cuma berharap dapat keja jak...:)...lepas tu dapat lah aku baiki diri aku ni byak yang perlu dikasi betul....agaknya tu jak la intro 2013.....see u soon not matter who u are..=)



wassalam...









Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday