Isnin, 16 Disember 2013

last day

ALHAMDULILLAH

Hari ini aku dapat juga menghadirkan diri di pejabat biarpun hari terakhir. masa masuk pagi tadi aku dikejutkan ada sebungkus hadiah di atas meja hehehe.. ceria juga sepanjang hari. dah tua2 ini susah mahu dapat hadiah dibungkus cantik2 macam ni..teringat pula zaman muda2 dulu selalu juga buat bungkusan macam ni bagi dekat kawan2..hehe xie xie sangat2 dekat guru-guru kat sini dan staf2 yang mesra2 selalu especially guru besar, PK2 kalau rezeki aku disini insyaallah aku kembali lagi..huhu sedih pula rasa meninggalkan sekolah ni. hehe dapat hadiah...


 


Selasa, 3 Disember 2013

TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2014


Kunjungan anda di tunggu - Tip of Borneo
Jangan risau, dulu yalah hotel,chalet dan homestay belum dibina sekarang, Semua faciliti banyak dibangunkan di tempat ini. Ada yang baru ada yang sudah lama. Tidak rugi menghabiskan cuti dengan pemandangan yang indah dan penuh dengan warna warni semula jadi.

senarai penginapan yang ada di Tip of Borneo;

3. Amat Longhouse
5. Songkuro -new

Senarai Tempat Menarik  yang boleh ada kunjungi di Sekitar KUDAT;

1. The tip Of Borneo
2. Gombizau Honey Bee Farm
3. Kampung Bavanggazo (Rungus Longhouse)
4. Kelambu Beach
5. Tamu Kudat
6. Tindakon Dazang Beach
7. Sumangkap Gong Factory
8. Agro Tourism


Sebelum balik pastikan anda sudah melawat kesemuanya. 


SELAMAT TAHUN MELAWAT MALAYSIA 2014 -MALAYSIA TRULY ASIA
.
Salam sejahtera dan assalamualaikum,

Lama tidak blogging, pejam celik pejam celik sudah bulan 12 @ disember 2013 dalam kalendar Masihi, ini bermakna umur aku meningkat ke 25 years old tidak lama lagi. Kalendar hijrah pula sudah Berganti tahun yang baru 1435 H, ini bermakna  umur dah 26 tahun dalam kalendar hijrah. Cepatnya masa berlalu,usia  pun setiap saat meningkat, amalan pula tuhan sajalah tahu... dan rasa macam baru sahaja aku lapor diri di sekolah SKM ini. Lagi 8 hari lagi, inilah nasib kerja kontrak..jangan bersedih dalam sudut positif banyak perkara berfaedah boleh dibuat, antaranya BIsnis..haha PERTANIAN ITU PERNIAGAAN. o.O

hAPPY bLOGGING!!

Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday