Sabtu, 12 November 2011

Kisah sejuta kata


"Kisah sejuta kata" terlampau banyak kisah kita dalam hidup kan..tapi susah nak cerita sebab perlu keluarkan sejuta kata. semua insan didunia ni mesti ada kisah-kisah menarik dan sedih...hehe
  ah pernah baca buku " jangan bersedih" bacalah buku ni best...(tak abis baca pon..hahaha)

tapi buku ni bestlah...serius!

Herba khazanah ladang


Assalamualaikum,

Kali ini aku mahu berkongsi tentang herba . rasanya membazir simpan gambar-gambar ini kalau tidak dikongsi bersama. 

Rabu, 9 November 2011

Cricket Molting

Cricket Nymph

adakah saya belajar cara yang Betul??


Assalamualaikum, 
hari ini aku  kongsi tentang belajar pula...hehe

Seminggu yang Lalu aku dapt tahu Markah Test I aku REndah boleh dikatakan tergolong dalam golongan tercorot.. 

kemudian sehari yang lalu, member (member dapat markah tinggi) bgtaw... study kena lah ada 3 perkara

Apakah 3 perkara tu??????

Selasa, 8 November 2011

Menu Hari ini= Lunch + Dinner

Assalamualaikum...



Alhamdulillah rezeki hari ini...

hehe...adik-adik junior masak. ini bukan saya buli...dieorg yang nak masak..


iNI  telur  mata  Bulan sabit Masak sos Cili untuk makan malam...hehe

ini Tomyam Campur lauk makan tengah hari...jangan tengok rupa...Sedapppppp...



KataRatu: agak2 boleh buat  bisnes tak??

Jangan Berputus Asa- Ingat Lima perkara




Aktiviti pertama:  tidur berlebihan...kritikal kritikal


Aktivit kedua


Aktiviti Ketiga: Makan

Isnin, 7 November 2011

Dimana ada Kemahuan Disitu ada Jalan

Siapa Pandai Masak??



mesti semua orang jawab " saya pandai masak!" mestilah semua orang pandai memasak, kecuali orang2 yang betul-betul tidak boleh memasak sebab tidak mampu...


semua boleh memasak jika ada kemahuan...

Membazir masa.......

 ASsalamualaikum...

Kenapa pelajar selalu membazir masa??
HOBBY...hehe

Memang jadi pelajar IPTA ni satu status yang paling menyeronokkn...kenapa??...sebab selalu ada masa yang menyeronokkan walaupun mengatakan "AKU SIBUK, JANGAN KACAU!"

Jumaat, 4 November 2011

Penyelidikan~Research~



Research dengar macam susahkan, memang bukan mudah pun...kena banyak bekorban masa berseronok, bermain games dan macam-macam lagi. bak kata pepatah:


"bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian"


Ingat ALLAH s.w.t selalu dan semua akan menjadi baik. (peringatan untukdiri sendiri)


Anggaplah masalah itu adalah ujian dari ALLAH dan bukanlah satu hukuman. Sesungguhnya Allah s.w.t Maha Pemurah dan Penyayang...




Buat kawan-kawan yang terlibat dengan Final Year Project...banyakkan bersabar, ini adalah permulaan sebelum kita melangkah ke alam pekerjaan...




FIGHTING!! gunakan semua kemampuan yang kita ada...hehe


KataRatu: Cuti sorang2 ni membosankan...

Hari Raya Aidiladha

 Alhamdulillah, syukur kita kepada Allah s. w.t , Tahun ini kita masih berpeluang menyambut Hari raya Aidiladha dan bagi yang mampu, masih berpeluang menunaikan ibadat haji..


Hari Raya Aidiladha (bahasa Arab: عيد الأضحى 'Eid Ul-Adha) atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan oleh umat Islam di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

Dipetik dari:  http://ms.wikipedia.org/wiki/Hari_Raya_Aidiladha


Dengan ini aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada kawan-kawan yang menyambut,keluarga dan juga seluruh rakyat Malaysia...

Bg kawan-kawan yang balik rumah,  semoga bergembira dan jangan lupa buat assignment...hehe

Bg kawan-kawan yang tidak balik...jangan sedeh2... 


Apa-apa pun semoga apa yang kita lakukan dimudahkan oleh ALLAH s.w.t..Amiin..




kataRatu: aku mawu balik juga!!.....

Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday