Selasa, 7 Jun 2011

Praktikal Part 2

assalamualaikum,

Hari ini hari ke-16 hari aku berkerja sebagai staff LGM hahahha...berangan...

ada dua perkara yang menggembirakan hari  ini , yang pertama dapat makan nasi lemak Kafe Hevea dekat

LGM ini...dengar kakak staff cakap dekat sini...SEDAPPPPP......

memang sedap...sambal nasi lemak kafe hevea sedap....

yang kedua masa hari ini rasa cepat jak berlalu...pejam celik, pejam

celik..pukul 1...yeaaa....boleh balik REHAT....ndak rasa bosan pun....

petang ini aku mau kongsi pula apa yang terjadi dalam makmal LGM sg. Buloh ini....




ini lah ladang getah tempat kami ambil sempel getah,....banyak nyamuk ni ndak payah lah cerita banyak...semua org kenal nyamuk...kekee



ini lah sempel getah...kena masuk dalam ais nanti beku..pastu kami bawa pegi makmal.. 




 botol ni jangan tengok kecik...penutup dia ketat susah betul mau buka...silap2 boleh pecah...pengalamannn~



 pastu..ktaorg masukkan dye, bagi latex ini ada warna pink skit..ndak la boring..hehe
 sebenarnya utk membezakan latex dengan Bottom fraction




 seterusnya......


 dan seterusnya....ini kena lembut2...jangan kasar2 nanti patah bah lidi tu...


 
 kami masukkan lidi tu dalam centrifuge machine untuk mendapatkan bacaan bottom fraction (BF)




 dah siap, kitorg pun ambil la bacaan BF
 inilah ujian SSA dan TCA ....hehe...
ok..ini jer nak kongsi sebenarnya...hehe..

wassalam....

kataRatu: esok kena kerja sampai malam....huhuk

Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday