Selasa, 14 Jun 2011

PRAKTIIKAL PART 5~ Today + Yesterday=???

assalamualaikum...

ini mau buat cerita yesterday morning, semalam aku dan member aku pegi menuntut ilmu di bahagian pengurusan rumpai...
memang mencabar kewanitaanku...mana tidak, penolong RO  suruh aku meracun, naidah pun kena buat juga...berat ooooooo....sampai pagi ini bahu kiri macam mau patah...
ikutkan tidaklah mencabar sangat, sebab kami bukan guna racun betul2 pun air seja bah...hahahhahaha....
ah lepas meracun tu kami pun pergilah Germplasm getah.....so surprising....getah origin dari brazil tu
1st time tgk depan mata, pokok dia tinggi, batang pokok besar....biji getah dia cantik...tapi yang kurangnya getah dari brazil ini getah susu kurang...


 ini la pokok getah original dari brazil.....


kalau di bandingkan dengan getah original dari malaysia pokok rendahlah sikit, renek biji getah hitam, tapi keistimewaaan getah asal malaysia ni banyak susu....



 ini pulak pokok getah tempatan....mcm bukan pokok getah...kan...

sebab itulah kita perlu kacukan kedua-dua baka ni...jadilah pokok getah yang biasa kita semua nampak sekarang.....banyak susu, tinggi daun  ala2 macam pokok getah brazil....

selepas tu, sebelah petang pula, kami masuk lecture...waaah...pensyarah baru

nama pensyarah : mr. Goh
subjek: Rumpai
masa: 2.30 ptg
tempat: opis mr. Goh..

haha..1st time pegi kuliah mcam ni...seronok juga..kalau mr.Goh tu jadi pensyarah di Unisza pun boleh...hehe


Hari ini pula pergi kuliah dulu...praktikal xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx maksud dia tiada...No praktical...huhuk..cedeh..sob...sobs...

nama pensyarah : mr.fauzi
subjek: soil
masa: 8.00pagi
tempat: opis mr. fauzi
hehehe..bila tengok pensyarah ari ni, teringat pula zaman boys sekolah dulu-dulu...hahahhahahahak...
...rambut ala2 korean gitu..hehe
tapi zaman sekolah kalau rambut mcm tu...nama masuk buku disiplin..hahaha
apa pun banyak  ilmu yang kami dapat dari opis mr.fauzi ni walaupun dia pengganti,dia memang best..
boleh jadi pensyarah...hehe...


jadi ini sejalah cerita hari ini , Today +Yesterday= Two Days

KataRatu: lapar weiii.......huhuk...food....food...

Daisypath - Anniversary