Isnin, 5 Disember 2011

Teman sebilik




~ Assalamualaikum...<3 ~

Siapa pernah tengok cerita ni...?? mesti  ramai yang dah tengok kan, cerita yang agak menakutkan bagi saya ..hehe (penakut). cakap pasal roomate ni..macam-macam kes, termasuklah kisah dalam cerita The Roomate ni la kan...agak2lah kan..ada tak org mcm watak Rebecca ni??   eeeehh...TAKUT..jangan...


I bukan nak cerita pasal  si rebecca ni ,  tapi nak sentuh pasal Roomate ...hehe
biasanya yang ada roomate selain adik beradik ni, bila masuk asrama, kampus, rumah sewa dll.





Roomate- google image =)        
Jom buat "research" pasal Roomate..hehe

Roomate korang jenis............
1. Tiada perasaan, anggap korang macam tak wujud...
2. Online tak abis-abis, korang keluar masuk pun xperasan
3. Suka bercakap dalam telefon kuat-kuat
4. Selalu bercakap sorang-sorang ( ni agak memalukan kalau kita salah fhm ingat ckp ngan kita kan...hehe)
5. Bila korang panggil tak jawab 
6. Suka buang sampah merata-rata (pengotor la atau pemalas)
7. Tido awal sangat (its okay, awet muda) tapi suka on/off lampu sesuka hati dia jer ( tersentuh hati korang)
8. Suka ambil berat (busybody) dan peramah sangat2 , sampai nak tengok muka dia pun korang malu...
9. Tidak pernah solat(muslim)
10.Sibuk- seminggu nampak batang hidung sekali jer...
11.Kedekut dan cerewet, korang pinjam barang dia, korang tidak dibenarkan meninggalkan cap jari sekali pun...Fuuuuh!!
12.Suka ketawa kuat-kuat dan pasang lagu kuat-kuat
13.Suka bercerita tentang pakwe dia sampai korang meluat...
14. Study sampai tak ingat dunia, sampai korang rasa dunia ni macam nak kiamat esok...hehehe
15.bersederhana, pembersih, semua perkara baik ada pada roomate korang...hehe~

Nampaknya itu je la...banyak lagi kan sebenarnya, agak2 korang yang mana?? roomate korang yang mana??  

 hehe, apa-apa pun korang, roomate korang, Buang yang Keruh, ambil yang Jernih. amalkan sifat bertolak ansur....
 Sebab,  roomate la yang kita kenang sampai ke akhir hayat. Jadi, buatlah kenangan terindah banyak-banyak!!


 KataRatu: Tidak ada sumber yang sah....<peace>

Daisypath - Anniversary

Lilypie - First Birthday